tisdag 27 september 2011

Ogräsrensning

I dag har jag varit i Gamla Uppsala och rensat ogräs i en trädgård. Det är en trädgård jag varit i flera gånger förut, senast i maj i år, och det är kul när man får komma tillbaka och se den vid olika årstider och hur det man gjort förut artar sig. Planterade bl a nya jordgubbsplantor i våras och de hade växt ordentligt.

Det viktigaste nu var att rensa en rabatt som från början innehöll mest sparris. Några plantor finns kvar men de verkar inte trivas särskilt bra. Förutom sparrisen fanns det en del kryddväxter, smultron och förgätmigej mm. Nu har ägaren planer på att göra om hela rabatten i vår och ville ha bort så mycket som möjligt av allt som spridit sig ohejdat. Jag fick nu bl a se hur bra citronmeliss kan trivas och sprida sig! Här hemma har jag planterat ut citronmeliss några gånger och någon gång har någon planta klarat vintern men inte mycket mer än så. Där var det massor med jättestora plantor som såg ut att ha blommat i flera månader. Det var stora spaden som gällde för att få upp dom!

Bara den rabatten tog nästan fem timmar att rensa! Resten av trädgården är det inte lika illa med men det blir nog några timmar till där i morgon.

/Kristina

Inga kommentarer: