torsdag 17 mars 2011

Lite bilder!

Ännu mer sådder har jag flyttat i dag och ännu mer har jag sått.


Här är det jag flyttat. Närmast i bild är det ett antal olika sorters chili.

Allt det andra som klarat vintern börja växa och ser rätt bra ut.

I fyra fönster står alla stora pelargoner, moderplantor, en av varje sort. De flesta börja få nya blad nu men några verkar det inte vara någon fart på, de åker snart ut också, tror jag har några mindre plantor av de flesta sorterna i alla fall.


På ett bord står de här pinnarna. Det är rosenhibiskusarna, Hibiscus lasiocarpus,  som jag sådde förra året. De blev ju jättehöga och hann precis bara börja blomma innan det blev för kallt men det går ju bra att övervintra dom. Hoppas de kommer igång fortare i år nu och att de inte blir så höga utan mer buskiga i stället.
Bakom dom står några stora kapkrusbär, Physalis peruviana, som tydligen klarar det mesta, inget problem att få dom att leva över vintern. Jag klippte ned dom ganska ordentligt innan jag tog in dom och de satte igång att växa direkt. Nu har jag kapat lite igen för det blev så långa tunna skott men det som växer nu börjar bli lite kraftigare. Får nog klippa dom igen ordentligt när jag kan ta ut dom i växthuset, kanske ta sticklingar av dom också.


Här är ett gäng änglatrumpeter som också såddes förra våren. De hann inte heller komma igång förra året men nu hoppas jag kunna ta sticklingar av dom och sätta om dom i stora krukor så det blir fart på dom. Bakom står också några kiwiplantor som har klarat vintern bra.


En begonia, 'Bonfire', har satt igång att växa ordentligt redan. Den har en stor knöl i jorden och i år ska den få en ännu större kruka. Bakom i fönstret står en rosmarinplanta, köpt i mataffären förra våren, den har faktiskt blomknoppar!


Till sist en bild av det ena växtbordet med belysning över. Här är det en massa mindre pelargoner och andra krukväxter som alla har klarat vintern bra och nu blivit nedklippta en del.

/Kristina


Inga kommentarer: